Kasowanie inspekcji SERVICE
13-05-2011, 23:01
Post: #11
RE: komputer podkładowy(resetowanie błedów)
(13-05-2011 13:51)czesiek_45 napisał(a):  Czy ktos może wie jak zresetować komputer, ponieważ na wyświetlaczu wyświetla mi się 'serwis fra400 km' ? Czy coś może się stać jeżeli nie zresetuję tego błędu ?
zapraszam do lektury, dołączyłem twój post

SHARAN 1,9 TDI 115 KM 2001
"poczytaj mi mamo"... o SGA
Reklama
29-05-2011, 16:53
Post: #12
RE: Kasowanie inspekcji SERVICE
Skasowałem inspekcję serwisową w Long Life programem VAG 4.9 następująco:

Licznik > adaptacja > kanał 2 > zamiana z 1 na 0 > test > zapisz

polecam jako wsparcie: http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=4
12-11-2011, 01:33
Post: #13
[split] Serwis
A czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć jak wykasować komunikat serwisowy na desce wskaźników: serwis maintenant ( ang. service now)?
Czy potrzebne jest podpięcie do do komputera diagnostycznego, czy można to wykasować w jakiś sposób samemu.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Smile
12-11-2011, 08:10
Post: #14
RE: Serwis
google ci wszystko powie. Walkowane po milion razy. Sa stronki ktore podaja tylko o tym jak wykasowac itp. Jest nawet taki program o inspekcji. Nazywa sie inspektor. Kwestia uzycia szukajki typu google.

SHARAN 1.9 TDI AUY++ 160KM by TUNE UP i GOLF 1.9TDI ASZ

Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi.
04-12-2012, 15:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2012 15:22 przez pagio1.)
Post: #15
Zaświecił się napis "service"
Witam, dzisiaj zaświecił mi się na wyświetlaczu dziennym km napis "service". Mam się czym martwić Huh, co mam zrobić, olej wymieniałem 5 tys km temu. Czy po wymianie oleju powinienem coś kasować. Silnik pracuje normalnie.
Mowa o Seacie Alhambra 1.8T AJH z 1999r.

[Obrazek: 57c14a82c47836d5m.jpg]

[Obrazek: 04391487d6f81ad4m.jpg]
04-12-2012, 15:28
Post: #16
RE: Zaświecił się napis "service"
tak, to się powinno po każdym serwisie kasować ( są sposoby w necie na YT... jakoś trzymasz prawy przycisk na zegarze, zapłon i lewym tym od zegarka w prawo ) widocznie kiedyś albo Ty przegapiłeś albo poprzedni właściciel ale to nic niepokojącego. to jest wskazanie informujące właściciela od nowości auta kiedy trzeba przegląd robić. zazwyczaj jest to jakieś 15 tys km lub więcej, zależy jak tam komputer ma zakodowane. teraz to Ty jesteś najlepiej zorientowany kiedy trzeba service robićBig Grin

mam galaxy a chciałbym galaxie Big Grin
04-12-2012, 15:48
Post: #17
RE: Zaświecił się napis "service"
Pełny serwis zrobiłem zaraz po kupnie w czerwcu przy stanie licznika 208 tys km. Teraz mam 223 tys na liczniku, wychodzi 15 tys po przeglądzie. Kolego gdzie mogę znaleść dokładne czynności do usunięcia tego napisu, czy tylko komp pozostanie?
04-12-2012, 15:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2012 15:59 przez wedr.)
Post: #18
RE: Zaświecił się napis "service"
To by znaczyło, że mechanik po zmianie oleju inspekcję zresetował. Minęło 15 tys km i znów należy zmienić olej. Powinien wcześniej (u mnie tak jest - VW 2003) mówić: "serwis za 3000 km" i się zmniejszać wraz z przebytymi kilometrami.
Instrukcja:
http://www.vw-sharan.pl/forum/attachment.php?aid=288
04-12-2012, 15:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2012 16:19 przez ENDRJU222.)
Post: #19
RE: Zaświecił się napis "service"
czyli jest tak jak sądziłem, trzeba skasować. powiedz czy masz dwa te dynksy na desce przy zegarach? bo jedno widzę na foto a drugi powinien być przy zegarku.
http://www.youtube.com/watch?v=TUQ1ROsFCPg
czyli tak jak pisałem, na wyłączonej stacyjce wciskasz i trzymasz ten prawy, potem zapłon ale nie uruchamiasz, trzymasz, powinno się skasować Wink

"Nacisnąć i przytrzymać przycisk kasowania [A].
Włączyć zapłon.
We wskazaniu pojawiają się cztery kreski „----„.
Wyłączyć zapłon.
Zwolnić przycisk [A]."

mam galaxy a chciałbym galaxie Big Grin
04-12-2012, 16:10
Post: #20
RE: Zaświecił się napis "service"
Olej to ja po 10 tys już wymieniłem, nie wiedziałem że mam coś kasować. Człowiek całe życie uczy się, teraz jestem mądrzejszy o jedną czynność. Dziękuję za szybkie info, jutro pobawię się bo auto odstawiłem na wklejenie na nowo szyby przedniej. Dam znać czy udało mi się.


Skocz do: